Moskva: Nastup ruskih sportista na ZOI uspešan

© AP Photo / Jae C. HongNavijač sa zastavom Rusije stoji ispod olimpijskih krugova na hokejaškoj utakmici između Rusije i Nemačke na Olimpijskim igrama u Pjongčangu
Navijač sa zastavom Rusije stoji ispod olimpijskih krugova na hokejaškoj utakmici između Rusije i Nemačke na Olimpijskim igrama u Pjongčangu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni pokazatelji nastupa ruskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama predstavljaju medalje, i sa ove tačke gledišta on se može smatrati uspešnim, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Ruski hokejaši proslavljaju zlato na ZOI u Pjongčangu - Sputnik Srbija
MOK odlučio: Nema kazne za ruske hokejaše zbog himne

„Znate, za ruski sport i dalje su glavni pokazatelji medalje. I sa stanovišta dobijenih medalja, može se smatrati da je nastup naših olimpijaca bio uspešan. Znate kakav su odjek u našoj zemlji izazvale zlatne medalje koje su dobili naši sportisti, nacionalni zanos čiji smo svedoci bili. Verovatno je to najbolja ocena onoga što se smatra prioritetom. Prioritetom se smatra uspeh na Olimpijadi, uspešan nastup“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li je činjenica da je MOK zabranio ruskim sportistima da nastupaju pod zastavom Rusije na ceremoniji zatvaranja Zimskih olimpijskih igara neki gubitak za ruski sport.

Ruski sportisti, koji su na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nastupali pod olimpijskom zastavom, osvojili su dve zlatne, šest srebrnih i devet bronzanih medalja i zauzeli 13. mesto u ukupnom plasmanu na Igrama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala