MOK odlučio: Nema kazne za ruske hokejaše zbog himne

© Sputnik / Aleksander Vilf / Uđi u bazu fotografijaRuski hokejaši proslavljaju zlato na ZOI u Pjongčangu
Ruski hokejaši proslavljaju zlato na ZOI u Pjongčangu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Olimpijske igre završile su se trijumfom za ruske hokejaše, koji su prvi put u istoriji Rusije osvojili olimpijsko zlato. Sportisti nisu mogli da se uzdrže i otpevali su u areni rusku himnu, koju je MOK zabranio. Međutim, organizacija je odlučila da ne kažnjava reprezentaciju.
Hokejaši Rusije pevaju himnu na ceremoniji dodele medalja na Olimpijskim igrama u Pjongčangu - Sputnik Srbija
„Ovo je sloboda govora“: Ruski hokejaši otpevali himnu (video)

Pres-služba Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) je saopštila da shvata osećanje sportista i neće primeniti nikakve sankcije.

„Shvatamo da je ovo bila (posledica) prevelikog uzbuđenja sportista, koji tek što su u izuzetnim okolnostima osvojili zlatnu medalju“, navodi se u saopštenju pres-službe koju prenosi list „Izvestija“.

Potpredsednik Ruske hokejaške federacije (FHR) Boris Majorov uveren je da ovo narušavanje hokejaša neće uticati na obnavljanje članstva Olimpijskog komiteta Rusije, prenela je televizija „360“.

„Jeste, prekršili smo, konkretno, eto, otpevali smo himnu. Kakve veze imaju medalje? Sankcije će se primeniti nacionalnom olimpijskom komitetu, ako ih uopšte bude“, dodao je on.

Međunarodni olimpijski komitet je 5. decembra zabranio sportistima Rusije da nastupaju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu pod zastavom i himnom zemlje. Formirana je specijalna komisija koja je pratila narušavanja tih pravila ruskih sportista kojima nije bilo dozvoljeno da pevaju nacionalnu himnu. Organizacija je ipak prihvatila okolnosti i nije kaznila igrače.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala