Pucnjavu u Dagestanu mogao organizovati terorista

© NewsTeam / Uđi u bazu fotografijaPripadnici policije u Dagestanu
Pripadnici policije u Dagestanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija razjašnjava povezanost pucnjave u hramu u Dagestanu sa ekstremistima, rekao je novinarima portparol predsednika Dmitrij Peskov.
Lider Čečenije Ramzan Kadirov na konferenciji za medije u Groznom - Sputnik Srbija
Kadirov: Bandit koji je pucao u crkvi nema veze s islamom

„Nastavlja se destruktivna delatnost jednog broja sličnih organizacija, uključujući one koje su povezane sa međunarodnim terorizmom“, rekao je Peskov.

On je odgovorio na pitanje novinara da li Kremlj smatra da je napad — pokušaj destabilizcije situacije nakon početka kampanje protiv korupcije u republici. Prema rečima Peskova, borba protiv ekstremizma se nastavlja.

Zvanična predstavnica Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko izjavila je da je jedna od verzija napada na prolaznike u Kizljaru teroristički napad, mada se istražuju i druge verzije.

Četvoro je ranjenih: dve žene, policajac i pripadnik borbenih jedinica „Rosgvardije“, koji je i dalje u bolnici, a jednoj od žena morala je da se amputirana ruka.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana rekao je da je napadač počeo da puca na ljude koji su se nalazili na proslavi praznika Maslenica. Ruski Istražni komitet otvorio je krivičnu istragu o pucnjavi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala