Kadirov: Bandit koji je pucao u crkvi nema veze s islamom

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaLider Čečenije Ramzan Kadirov na konferenciji za medije u Groznom
Lider Čečenije Ramzan Kadirov na konferenciji za medije u Groznom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da muškarac koji je pucao u pravoslavnoj crkvi u gradu Kizljar u severnokavkaskom regionu Dagenstana nema veze s islamom.
Pripadnici policije Dagestana tokom protivterorističke operacije - Sputnik Srbija
DAEŠ preuzeo odgovornost za ubistvo u Dagestanu

„Sa sigurnošću se može reći da zločinac i njegovi zaštitnici, ukoliko ih je imao, nemaju ni direktnu ili indirektnu vezu sa islamom. Severni Kavkaz je oduvek bio region bliske saradnje i međusobnog razumevanja muslimana i hrišćana. Zato je i danas naša obaveza da sprečimo svaki napad podstrekača nasilja i neprijatelja Rusije na naše dragoceno nasleđe“, napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

Po njegovim rečima, važno je da se otkrije i i sa kojim ciljem je podstakao napadača da uzme oružje u svoje ruke.

„Oni koji su povezani s njim takođe zaslužuju tešku kaznu“, naveo je čečenski lider.

Četvoro ranjenih ljudi — dve žene, policajac i pripadnik borbenih jedinica „Rosgvardije“, koji je i dalje je u bolnici, a jednoj od žena morala je da bude amputirana ruka.

Ekstremistička Islamska država (DAEŠ) preuzela je juče odgovornost za pucnjavu u ruskoj južnoj provinciji Dagestan, u kojoj je ubijeno pet ljudi, prenela je novinska agencija te džihadističke grupe, javio je Rojters.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana rekao je da je napadač počeo da puca na ljude koji su se nalazili na proslavi praznika Maslenica. Ruski Istražni komitet otvorio je krivičnu istragu o pucnjavi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala