Na karnevalu u Riju uhapšeno oko 150 klovnova

© REUTERS / Pilar OlivaresUčesnici karnevala u Rio de Žaneiru
Učesnici karnevala u Rio de Žaneiru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija u Rio de Žaneiru u Brazilu uhapsila je i pritvorila oko 150 osoba maskiranih kao klovnovi, koji se tokom gradskog karnevala pljačkali ljude i vršili oružane napade.

Lov na klovnove-pljačkaše izveden je u Aveniji predsednika Vilsona i drugim ulicama u centralnom delu Rio de Žaneira, gde se nalaze administrativne i poslovne zgrade. Policija je kod osumnjičenih pronašla pištolj, patrone i granatu, kao i opljačkanu robu: pet mobilnih telefona, sat i dva novčanika. Za otpremanje uhapšenih u policijsku stanicu bila su potrebna tri autobusa, preneo je „Globo.kom“.

Uprkos karnevalskim kostimima i šminki, koji su prikrivali lica osumnjičenih, pet osoba je identifikovalo pljačkaše među klovnovima. Na kraju je uhapšeno deset osumnjičenih, piše UOL.

Svečana ceremonija otvaranja karnevala u Rio de Žaneiru održana je 9. februara. Na ulicama, obalama i trgovima brazilskih grada ovih dana se održavaju parade pod maskama. Praznik koji prethodi Velikom postu traje do 19. februara.

U nedelju, 11. februara, nekoliko ljudi koji su učestvovali u uličnim karnevalskim procesijama bili su žrtve pljačkaša na plažama Kopakabani i Ipanemi. U jednoj oblasti došlo je do pucnjave između kriminalaca i pripadnika policije, koja je uplašila prolaznike. Neki su se sakrili u obližnje prodavnice i kafiće. U danima karnevala, kako bi se ojačale mere bezbednosti, u gradu se nalazi više od 17.000 dodatnih policajaca.

Tokom karnevala usled priliva turista dolazi do drastičnog nedostatka mesta u hotelima. Svečanosti zaobilaze favelu Rosinju u kojoj od 18. septembra ne prestaje kriminalni rat između različitih grupa trgovaca drogom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala