Putin Netanijahuu: Ne stvarajte nove opasne spirale sukoba

© Sputnik / Mihail Klimentjev / Uđi u bazu fotografijaBenjamin Netanijahu i Vladimir Putin
Benjamin Netanijahu i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je u subotu uveče, u telefonskom razgovoru s izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, da Moskva smatra da je potrebno izbegavati poteze koji bi mogli da stvore novu spiralu opasnog sukobljavanja na Bliskom istoku.

Dvojica lidera su razgovarala o situaciji proistekloj nakon dejstava izraelske avijacije, koja je izvela raketne napade na ciljeve na teritoriji Sirije, saopštio je Kremlj. 

Netanijahu: Izrael ima pravo da se štiti

Pres-služba izraelskog premijera saopštila je nešto ranije da je Netanijahu u telefonskom razgovoru s Putinom istakao da jevrejska država ima pravo da se štiti od napada s teritorije Sirije.

Izraelski F-16 koji je oborila sirijska armija - Sputnik Srbija
Izrael: Avion pogodila sirijska raketa

Dvojica lidera su razgovarala povodom naglog zaoštravanja situacije na sirijsko-izraelskoj granici, gde je u toku dana oborena iranska bespilotna letelica i izgubljen izraelski lovac F-16 koji je bombardovao sirijsku teritoriju pod snažnom vatrom PVO snaga te susedne zemlje.

„Nedavno sam razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i u razgovoru sam potvrdio naše pravo i obavezu da se štitimo od napada s teritorije Sirije“, naveo je Netanijahu, a prenosi njegova pres-služba. 

Dvojica lidera su se, kako je navedeno u saopštenju, dogovorila da se nastavi koordinacija ruske i izraelske vojske radi izbegavanja konfliktnih situacija u Siriji. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala