Kijev poziva građane na bojkot: Ne idite u Rusiju na Mundijal

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaZvanični simbol Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.
Zvanični simbol Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za omladinu i sport Ukrajine Igor Ždanov posavetovao je građane svoje zemlje da ne putuju u Rusiju, posebno ne u vreme svetskog šampionata u fudbalu.
Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, klizač na brzim stazama Semjon Elistratov i sportisti iz Južne Koreje i Holandije - Sputnik Srbija
Ruski olimpijac: Posvećujem medalju svima koje su podlo udaljili s Olimpijade

„Molim da se ne putuje u Rusiju zbog fudbala — to je nonsens“, naveo je ministar. 

On je naveo da Ministarstvo inostranih poslova i Savet za bezbednost Ukrajine već rade na odgovarajućem saopštenju u vezi s ovom preporukom. 

Prema Ždanovljevim rečima, Ministarstvo omladine i sporta Ukrajine učinilo je sve da se mundijal ne održi u Rusiji, ali da su njegove mogućnosti ograničene. Ministar nije precizirao šta je konkretno učinjeno da se spreči održavanje svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji. 

Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano na teritoriji Rusije od 14. juna do 15. jula, a utakmice će se igrati u 11 gradova. U oktobru prošle godine na poslednjoj utakmici u svojoj grupi fudbalska reprezentacija Ukrajine izgubila je od Hrvatske i zauzela treće mesto, što joj je oduzelo šansu da učestvuje na Mundijalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala