Ruski olimpijac: Posvećujem medalju svima koje su podlo udaljili s Olimpijade

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaZimske olimpijske igre u Pjongčangu, klizač na brzim stazama Semjon Elistratov i sportisti iz Južne Koreje i Holandije
Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, klizač na brzim stazama Semjon Elistratov i sportisti iz Južne Koreje i Holandije - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Posvećujem ovu medalju svima koje su podlo i mrsko udaljili! Meni su govorili: ’Semjon, šta ćeš ti na Olimpijadi?’ A ja sam otišao i osvojio medalju! Ona za mene nije bronzana, nego platinasta!“, rekao je ruski olimpijski reprezentativac Semjon Elistratov nakon osvajanja prve medalje za Rusiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.
Zastava ispred olimpijskog plamena na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu - Sputnik Srbija
Zastavu Rusije na otvaranju Olimpijade razvio neko od koga se to najmanje očekivalo (video)

Brzi klizač na kratkim stazama Semjon Elistratov doneo je reprezentaciji Rusije prvu medalju na Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu, osvojivši bronzu na distanci od 1.500 metara.

U trci je pobedio predstavnik Južne Koreje Lim Hjo Čun, koji je oborio i olimpijski rekord, prešavši distancu za 2 minuta, 10 sekundi i 485 hiljadinki. Drugo mesto zauzeo je Holanđanin Šinki Kneht. 

Ruski sportisti Aleksandar Šuljginov i Pavel Sitnikov nisu uspeli da se plasiraju u polufinale. 

Elistratov, koji je 2015. godine osvojio titulu svetskog šampiona na 1.500 metara, na Olimpijskim igrama u Sočiju pre četiri godine pobedio je u štafetnoj trci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala