Simonjanova prekorila Zapad : Ko će da odgovara za ovaj pakao na zemlji

© AP Photo / Felipe DanaVazdušni napadi na položaje DAEŠ-a u Starom gradu Mosula
Vazdušni napadi na položaje DAEŠ-a u Starom gradu Mosula - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT Margarita Simonjan je na svom nalogu na Telegramu komentarisala život u ratom razrušenom Mosulu.
Upozorenje - Sputnik Srbija
Užasan prizor iz Mosula nakon američkog oslobođenja (video)

„Mrtva devojčica koja je poginula od bombi koalicije i dalje leži na smetlištu Mosula. Na ulicama i u kućama su hrpe leševa koji se raspadaju, a koje niko ne uklanja sedam meseci nakon proglašenja pobede!“

„To su snimili naši ljudi. Tražimo reakciju od vlada zemalja odgovornih za ovaj pakao na zemlji i humanitarnih organizacija: kako je to uopšte moguće?! Ali oni obično ignorišu. Ne pitamo prvi put“, napisala je Simonjanova.

„Da je Rusija bila Amerika, već bi u svim zapadnim medijima bilo krvavo zavijanje i plač, odmah bi se okupio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osudi, uvede i pojača sankcije koaliciji, odmah bi šefove država koji su tako nešto dozvolili proglasili ratnim zločincima“, istakla je ona.

„A mi ćutimo. U najboljem slučaju — tiho gunđamo. To, kao, nije naša stvar. Mi se, kao, ne mešamo u poslove država koje se mešaju u poslove drugih država. Ponekad im zavidim, my friends“, napisala je Simonjanova.  

Zapadna koalicija oslobodila je irački Mosul od terorista DAEŠ-a pre pet meseci. Grad je i dalje u ruševinama. Stanovnici Mosula govore da se ispod ruševina nalaze tela hiljade poginulih. Roditelji prodaju poslednje što imaju kako bi nahranili decu. Svaki dan ljudi ginu od zaostalih mina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala