Užasan prizor iz Mosula nakon američkog oslobođenja (video)

Pratite nas
Više od pola godine nakon oslobođenja, rane bitaka u Mosulu i dalje nisu zarasle. Celi kvartovi leže u ruševinama sa telima razbacanim na ulicama, a lokalni stanovnici kažu da još nisu videli pomoć koja im je obećana.

Nekada drugi najveći grad u Iraku, Mosul sada izgleda kao bleda senka onoga što je nekada bio. Više od sedam meseci nakon što je premijer Hajder el Abadi ušao u Mosul da proglasi „potpunu pobedu“ nad tamošnjim teroristima (DAEŠ-om), u velikim delovima grada još uvek se ne može videti ništa osim ruševina i leševa.

Telo devojčice u ruševinama je strašna slika koja govori o tragediji i zanemarivanju oslobođenog Mosula. Njeno telo koje se raspada leži pored mnoštva drugih. Teško je reći ko je ta devojčica ili koliko dugo se ona već nalazi tamo, ali njena fotografija je tragičan simbol cene koju je Mosul platio za oslobođenje — ali i koliko još treba da se uradi.

Šokantne slike snimljene video-kamerom „Raptlija“ u Mosulovom starom gradilištu pričaju priču o brojnim civilima ubijenim bilo od strane DAEŠ-a ili bombi i granata koalicije pod vođstvom SAD tokom nekoliko meseci opsade Mosula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala