Uprkos odluci suda: MOK zabranio da 15 ruskih sportista učestvuje na Olimpijskim igrama

© Sputnik / Elena Sobolj / Uđi u bazu fotografijaSkulptura na zgradi Olimpijskog muzeja u Lozani
Skulptura na zgradi Olimpijskog muzeja u Lozani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta odbila je da pozove u Pjongčang na Olimpijske igre petnaestoro Rusa koji su ranije bili doživotno suspendovani sa učešća na Olimpijskim igrama zbog kršenja antidoping pravila, a koje je zatim opravdao Sud za sportsku arbitražu (CAS), navodi se u saopštenju MOK-a, objavljenom na njegovom sajtu.
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Matvijenkova pozvala na reformu VADA-e i MOK-a

Trener ruskog klizača Pavel Abratkevič nazvao je odluku MOK-a očekivanom.

„Znali smo da MOK neće dozvoliti momcima da učestvuju, jer po istim kriterijumima ranije nisu bili pozvani ni oni koji nisu imali nikakve veze sa Olimpijskim igrama u Sočiju, oni koji su u tom trenutku bili juniori“, rekao je on Sputnjiku.

Klizač Aleksandar Rumjancov je takođe naveo da ga stav MOK-a nije iznenadio. 

„Nakon jučerašnjeg saopštenja MOK-a, bilo je jasno kuda sve to vodi. Oni osporavaju odluku CAS-a, što iznenađuje. Nas su prevarili i čak se nisu ni izvinili, smatram da treba nastaviti borbu pred sudom za svoj obraz. Bio sam spreman da odletim na Olimpijske igre u svakom trenutku, bez obzira na to što moja disciplina uskoro počinje. Uskočio bih u poslednji avion, stao na start i sve bih dokazao“, rekao je sportista Sputnjiku.

Ranije je CAS zadovoljio žalbu 28 ruskih sportista na odluku MOK-a o njihovoj doživotnoj suspenziji sa Olimpijskih igara i anuliranju rezultata sa Igara u Sočiju. Sa ovih sportista su skinute sankcije, a njihovi rezultati na ZOI 2014. vraćeni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala