Sud u Lozani pomilovao 28 ruskih sportista za doping

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaOprema ruskih atletičara za OI u Riju 2016.
Oprema ruskih atletičara za OI u Riju 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) uvažio je žalbe i oslobodio optužbi za sistemski doping 28 ruskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama u sočiju 2014. godine.
Ruski sportisti nose nacionalnu zastavu na ceremoniji zatvaranja XXII Zimskih olimpijskih igara u Sočiju - Sputnik Srbija
Puškov: Još samo da MOK zabrani sportistima da govore ruski

Reč je, dakle, o pomilovanju 28 od 39 ruskih sportista koji su prethodno dobili doživotnu zabranu takmičenja, što praktično znači da oni sada imaju pravu da se takmiče na igrama koje 9. februara počinju u južnokorejskom gradu Pjongčangu.

Uz to, svi njihovi poništeni rezultati su ovom odlukom ponovo postali važeći. 

Ruski ministar sporta Pavel Kolobkov rekao da ruski sportisti sada računaju da će Međunarodni olimpijski komitet prihvatiti odluku CAS i da će im omogućiti da se takmiče na predstojećim igrama, javila je agencija RIA.

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je poručio da će Moskva nastaviti preduzimanje zakonskih mera za odbranu ruskih sportista.

Mediji ocenjuju i da će se time ruska olimpijska reprezentacija vratiti na prvo mesto na listi najboljih reprezentacija sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala