Puškov: Još samo da MOK zabrani sportistima da govore ruski

© Sputnik / Mihail Mokrušin / Uđi u bazu fotografijaRuski sportisti nose nacionalnu zastavu na ceremoniji zatvaranja XXII Zimskih olimpijskih igara u Sočiju
Ruski sportisti nose nacionalnu zastavu na ceremoniji zatvaranja XXII Zimskih olimpijskih igara u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) ostalo je još samo da sportistima iz Rusije kojima je dozvoljeno da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama 2018. zabrani da govore na ruskom, izjavio je ruski senator Aleksej Puškov.

„MOK-u je preostalo još samo da ruskim sportistima koji idu na Olimpijske igre zabrani da govore ruski i da uopšte izlaze iz hotela da bi učestvovali na takmičenjima. Sve ostale zabrane već su uvedene“, napisao je Puškov na Tviteru.

​Prema pravilima ponašanja gledalaca na Olimpijadi, zabranjene su zastave zemalja koje ne učestvuju na Igrama. 

Izvršni komitet MOK-a u decembru je objavio da će na Zimskim olimpijskim igrama 2018. moći da učestvuju samo „čisti“ ruski sportisti bez doping istorije pod olimpijskom zastavom i u specijalnom statusu „sportisti-olimpijci iz Rusije“. 

U četvrtak je Olimpijski komitet Rusije objavio imena 169 sportista koji će ići na Olimpijske igre u južnokorejskom Pjongčangu. Niz vodećih ruskih sportista nije se našao na spisku onih kojima je dozvoljeno da se takmiče.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala