Jemen: U eksploziji automobila-bombe najmanje 11 žrtava

© REUTERS / StringerVojnici iz Jemena
Vojnici iz Jemena - Sputnik Srbija
Pratite nas
U eksploziji automobila-bombe na kontrolnom punktu u Jemenu poginulo je najmanje 11 osoba. Kako „Rojters“ prenosi, zvaničnici su saopštili da su u napadu ranjene tri osobe.
Posledice bombardovanja u Jemenu - Sputnik Srbija
Jemen: U napadima koalicije poginula 23 civila

Taj kontrolni punkt je pod vođstvom lokalnih snaga koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati.
UAE su deo velike arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, koja je intervenisala u Jemenu tokom građanskog rata 2015. godine u pokušaju da vrati na vlast predsednika Abed Raba Mansura Hadija, nakon što su šiitski pobunjenici Huti krenuli na luku Aden i primorali ga da pobegne u Rijad.

Očevici su rekli da su naoružani muškarci počeli da pucaju, nakon što se bombaš-samoubica dovezao automobilom napunjenim eksplozivom do kontrolnog punkta na severoistoku grada Atak u Jemenu, glavnog grada provincije Šabva.

Odgovornost za ovaj napad još nije niko preuzeo, ali agencija navodi da je on sličan prethodnim operacijama Al Kaide na Arabijskom poluostrvu koja deluje u toj oblasti.

Elitne snage Šabva, koje su trenirali UAE u okviru borbe protiv ekstremista DAEŠ-a, proterale su ekstremiste iz Ataka u velikoj vojnoj operaciji prošle godine u avgustu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala