Vučić: Samo Srbi i Albanci rešavaju Kosovo

© Tanjug / SLZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJEAleksandar Vučić i Edi Rama na "Davosu"
Aleksandar Vučić i Edi Rama na Davosu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da do rešenja problema Kosova i Metohije moraju da dođu Srbi i Albanci kroz razgovore, i da niko drugi ne može da donese to rešenje.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić o Kosovu: Možemo da izgubimo samo...

„Do toga moramo da dođemo mi i Albanci kroz razgovore. EU može da pomaže, ali ne može da donese rešenje. Moramo da rešimo taj problem mi Srbi sa Albancima, ako budemo u stanju. A ako ne budemo, ništa novo se ne dešava ni za nas, ni za njih, osim da smo izgubili i propustili još vremena“, poručuje Vučić.

On je, u izjavi novinarima u Davosu, preneo da je Kosovo stalna tema razgovora na Svetskom ekonomskom forumu.

„Imali smo i od jutros više razgovora, a uvek je tema odnosa Beograda i Prištine. To je nezaobilazna tema, u svakom trenutku, na svaki način“, naglasio je Vučić i dodao da su to i formalni i neformalni razgovori, i mimo kamera i glavne agende.

Rekao je da se vara svako ko misli da može bez toga da prođe, jer, ukazao je, na forumu su prisutni i brojni investitori, nemački, austrijski, grčki, slovački, koji su svi rekli da ono što je najpotrebnije i što bi voleli da vide — podrazumeva rešenje problema Beograda i Prištine.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala