Stefanović i Skot razgovarali o ubistvu Olivera Ivanovića

© Tanjug / Dragan KujundžićKajl Skot
Kajl Skot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o nastavku saradnje MUP-a i američkih agencija za sprovođenje zakona, o ubistvu Olivera Ivanovića i situaciji u regionu.
Albanski vojnik - Sputnik Srbija
Tri poruke koje otkrivaju namere Zapada i Albanaca — posle ubistva Ivanovića

Stefanović i Skot istakli su značaj i važnost uloge policije za bezbednost građana i dogovorili nastavak bilateralne saradnje, posebno na polju očuvanja bezbednosti granica, borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, saopšteno je iz Stefanovićevog kabineta.

Ocenjujući da je Srbija uložila dodatne napore na polju borbe protiv terorizma i trgovine ljudima, ambasador SAD je na sastanku ponudio dalju podršku svoje zemlje.

Kada je reč o ubistvu Olivera Ivanovića, ministar i ambasador su se saglasili da je važno da istraga u ovom slučaju brzo napreduje, kao i da sve strane moraju preduzeti neophodne korake u cilju rasvetljavanja ovog zločina.

Povodom situacije u regionu Stefanović i Skot su se složili da sve zemlje u regionu moraju raditi na očuvanju stabilnosti. 

Ambasador SAD je istakao da će njegova država nastaviti da podržava Srbiju na putu evropskih integracija, podsetivši da je od 2001. godine donirala više od 30 miliona dolara za jačanje kapaciteta i obuku policijskih službenika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala