Sirijski Kurdi: Turci izgubili 300 ljudi u vojnoj operaciji

© REUTERS / Rodi SaidPripadnici kurdskih snaga YPG
Pripadnici kurdskih snaga YPG - Sputnik Srbija
Pratite nas
Arapsko-kurdske jedinice „Demokratskih snaga Sirije“ saopštile su da su likvidirale preko 300 učesnika turske vojne operacije u sirijskom regionu Afrin, kao i da je među njima bilo i generala i oficira.

Kako se navodi, reč je o 308 članova različitih rodova vojske, dok je sa strane Kurda ukupno poginulo 43 vojnika, među kojima i osam žena, dok je daleko više bilo civilnih žrtava — 59.

Prezident Turcii Redžep Taйip Эrdogan vo vremя vыstupleniя v Ankare - Sputnik Srbija
Erdogan vrši smotru vojske na granici sa Sirijom

U saopštenju se ističe i da je turska vojska izvela 191 vazdušni napad, kao i da je ukupno bačeno 699 bombi na teritoriju severne Sirije.

Zabeleženo je i 136 pojedinačnih oružanih sukoba između „Demokratskih snaga Sirije“ i turskih snaga, a pored toga Kurdi navode i da je bilo još sedam dodatnih sukoba čiji ishod nije poznat.

Sa turske strane, međutim, ova slika izgleda sasvim drugačije, pa se navodi da su u vojnoj operaciji „Maslinova grančica“ poginula svega tri turska vojnika, dok je ukupno 16 ranjeno.

Štaviše, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će Turska proširiti zonu vojne operacije u Siriji do Manbidža, a potom i do granice između Sirije i Iraka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala