Erdogan vrši smotru vojske na granici sa Sirijom

© AP Photo / Presidential Press ServicePrezident Turcii Redžep Taйip Эrdogan vo vremя vыstupleniя v Ankare
Prezident Turcii Redžep Taйip Эrdogan vo vremя vыstupleniя v Ankare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u južnu provinciju Hataj na granici sa Sirijom i vrši inspekciju turskog vojnog kontingenta koji se tamo nalazi kako bi učestvovao u operaciji u sirijskom Afrinu, javila je televizija NTV.
Turski vojnici pripremaju tenkove na granici sa Sirijom - Sputnik Srbija
Turska: SAD treba da prekinu da pružaju podršku teroristima

Erdogan je posetio štab komande operacije „Maslinova grančica“ i primio raport od načelnika.

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je u obraćanju turskim vojnicima tokom posete Operativnom centru u Hatayu, gradu na jugu Turske, izjavio da je cilj operacije u Afrinu, koja se, kako je rekao, sprovodi radi jačanja nacionalne sigurnosti, čišćenja regiona od terorističkih elemenata, javlja agencija Anadolija.

Naglasio je i kako turski vojnici u okviru operacije „Maslinova grana“ u Afrinu obavljaju, kako je rekao, uzvišeni zadatak.

Poručio je da će operacija potrajati sve dok ne budu ostvareni zacrtani ciljevi, te dodao da Turska nema pretenzije na teritorije bilo koje zemlje, naglašavajući da će Afrin, nakon što bude očišćen od terorističkih elemenata, biti predat žiteljima tog mesta.

Na kraju je istakao da će čišćenje regiona od terorista ubrzati i sam proces povratka Sirijaca u njihovu domovinu.    

Generalštab Oružanih snaga Turske 20. januara objavilo je o početku operacije „Maslinova grančica“ protiv formiranja Kurda u sirijskom Afrinu. Premijer Turske Binali Jildirim izjavio je prošle nedelje o početku kopnene operacije u Afrinu. Istovremeno sa Turskom sarađuju i pripadnici „Sirijske slobodne armije“.    

Damask je osudio tursku invaziju i optužio je Ankaru da podržava teroriste. Kremlj je pozvao sve strane da pokažu uzdržanost i poštuju teritorijalni integritet Sirije.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala