Skandal trese izbor za Mis kamila: Silikoni u ustima i grbi!

© REUTERS / Faisal Al NasserIzbor za mis kamile
Izbor za mis kamile - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvanaest kamila diskvalifikovano je sa izbora za Mis kamila u Saudijskoj Arabiji, nakon što je utvrđeno da su vlasnici botoksirali svoje miljenice.
Kamile u pustinji - Sputnik Srbija
Recept za punjenu kamilu: Jedno jelo za celo selo

Hiljade kamila paradiralo je na festivalu Kralj Abudulaziz, gde je žiri procenjivao lepotu njihovih usta i grba. Ipak, sudije su intervenisale kada su utvrdile da su neki vlasnici varali, kako bi osvojili bogate novčane nagrade.

Ali Al Mazruej, jedan od vodećih uzgajivača kamila iz Emirata, tvrdi da je botoks korišćen na usnama, nozdrvama, pa čak i na vilicama kamila.

„Glava zbog toga deluje naduvenije, pa kada se pojavi na izboru, svi komentarišu: Vidi kako je velika ta glava, ima velike usne, veliki nos“, kaže Al Mazruej.

Saudijski mediji objavili su da je jedan veterinar uhvaćen kako na kamilama vrši plastične operacije, uključujući injekcije botoksa i smanjivanje ušiju.

Saudijske vlasti ovaj festival shvataju vrlo ozbiljno, a glavni sudija Fozan al Madi rekao je da je kamila „simbol Saudijske Arabije“.

Festival osim izbora za Mis, ima i trke kamila, kao i degustaciju mleka kamile, a ukupan fond za nagrade je 57 miliona dolara.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala