Kremlj nema komentar na optužbe Kurda o ruskoj izdaji

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj i hram Hrista Spasitelja u Moskvi
Pogled na moskovski Kremlj i hram Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj ne komentariše izjavu predstavnika kurdskih Odreda narodne samoodbrane, koji je optužio Rusiju za izdaju u vezi sa turskom operacijom u sirijskom gradu Afrinu.
Kremlj i Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija
Kremlj pažljivo prati tursku operaciju u Siriji

„Ne, nemam šta da dodam na ono što sam juče govorio o turskoj operaciji u Afrinu“, odgovorio je Peskov novinarima na zahtev da komentariše pomenutu izjavu.

Peskov je juče izjavio da Kremlj pažljivo prati tok turske operacije u sirijskom Afrinu, ruski predstavnici su u kontaktu sa Damaskom i Ankarom. Peskov je naglasio da Moskva i dalje smatra da je fundamentalan princip teritorijalnog integriteta Sirije i da Rusija prati humanitarnu situaciju u Afrinu u svetlu turske operacije.

Generalštab Turske objavio je u subotu početak operacije „Maslinova grančica“ protiv kurdskih snaga u sirijskoj oblasti Afrin. Generalštab je naveo da su u operaciju uključena 72 aviona, koji su pogodili 108 od 113 planiranih ciljeva. Premijer Turske Binali Jildirim saopštio je da je kopnena operacija u Afrinu počela u nedelju 21. januara. Istovremeno sa Turskom u operaciji učestvuju i pripadnici Sirijske slobodne armije.

Sirijske vlasti oštro su osudile napad Turske na grad Afrin, koji je sastavni deo Sirije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala