Kremlj pažljivo prati tursku operaciju u Siriji

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaKremlj i Crveni trg u Moskvi
Kremlj i Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj pažljivo prati tok turske operacije u sirijskom Afrinu, a predstavnici Rusije su u kontaktu i sa Damaskom i sa Ankarom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Turski vojni konvoj dolazi u selo u provinciji Kilis na granici sa Sirijom - Sputnik Srbija
Turska ofanziva na Kurde: Počela kopnena operacija u Siriji

On je naglasio da Moskva i dalje smatra da je princip teritorijalnog integriteta Sirije fundamentalan, a Rusija prati humanitarnu situaciju u Afrinu u svetlu turske operacije.

„Pažljivo pratimo tok operacije, predstavnici Rusije su u kontaktu i sa sirijskim i sa turskim rukovodstvom, uključujući i po tom pitanju. Nastavljamo da smatramo da je očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije fundamentalni princip. Naravno, pažljivo pratimo humanitarne aspekte u vezi sa onim što se sada dešava u regionu Afrina“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje kako Kremlj ocenjuje operaciju Turske u sirijskom Afrinu.

Turska je u subotu pokrenula operaciju „Maslinova grančica“ protiv formacija Kurda u Afrinu. Sirijske vlasti su osudile akcije Ankare. Turski premijer Binali Jildirim izjavio je da Ankara sprovodi operaciju u sirijskom Afrinu kako bi stvorila bezbednosnu zonu i očistila je od terorista.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala