Margarita Simonjan objašnjava: Šta je glavna uloga RT

© Sputnik / Michael KlimentyevMargarita Simonjan
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica RT Margarita Simonjan je izjavila u intervjuu za En-Bi-Si da je ključna uloga televizije da informiše publiku.
Redakcija televizije RT - Sputnik Srbija
Savet federacije preti uzvratnim merama zbog „RT Frans“

„Cilj RT je da informiše gledalište. Ako smatrate da ’informisati‘ znači ’uticati‘, znači da je tako. Međutim, mi, kao i svaki drugi medij u svetu, želimo da informišemo publiku i smatramo to veoma važnim. Ako svi mediji počnu da pevaju istu pesmu, to je opasno. Setite se rata u Iraku. Važan je makar pokušaj da se predstavi druga tačka gledišta“, odgovorila je Simonjanova na pitanje da li se slaže da RT želi da utiče na mišljenje Amerikanaca i uopšte ljudi na Zapadu.

Osim toga, ona je naglasila da će televizija uraditi sve što je u njenoj moći kako se u programu ne bi pojavila netačna informacija.

„Mogu da vam navedem na stotine slučajeva kada su televizije kao što su En-Bi-Si, Si-Bi-Es i Si-En-En objavljivale apsolutno netačne informacije… Mi, kao i svaki medij, radimo sve moguće da se u našem programu ne pojave pogrešne informacije. Međutim, ako se to ipak desi, to je zato što je nemoguće proveriti apsolutno sve moguće činjenice“, izjavila je glavna urednica RT.

Ona je navela da se to događa kada se nešto dešava neposredno u tom trenutku.

„Međutim, ako primetimo da se u programu našla pogrešna informacija, mi je uvek negiramo i izvinjavamo se — kao i svaka druga televizija“, dodala je Simonjanova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala