„Putinovi“ automobili u slobodnoj prodaji od 2019.

© Sputnik / Sergey Subbotin / Uđi u bazu fotografijaUnutrašnjost automobila dizajniranog u okviru projekta "Kortež" koji je prikazan u Centralnom naučno-istraživačkom centru za automobile i motore
Unutrašnjost automobila dizajniranog u okviru projekta Kortež koji je prikazan u Centralnom naučno-istraživačkom centru za automobile i motore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Automobili projekta „Kortež“ će se pojaviti u slobodnoj prodaji od 2019. godine, saopštio je ministar industrije i trgovine Denis Manturov na Gajdarovskom forumu.

Osim toga, Ministarstvo industrije i trgovine računa da će Federalnoj službi bezbednosti već ove godine biti isporučeno do sedamdeset automobila za najviše funkcionere.

​„Uzimajući u obzir proizvodnju terenskih vozila, moramo do kraja godine da završimo razvoj i testiranje, a sledeće godine da započnemo proizvodnju i serijske isporuke“, rekao je ministar.

Od naredne godine svako će moći da kupi bilo koji model automobila, uključujući „luksuzni“ i oklopni. Neće postojati nikakva ograničenja za prodaju, istakao je Manturov.

Putinova limuzina - Sputnik Srbija
Strogo poverljivo: Da li je ovo nova Putinova superlimuzina? (video)

Ovi automobili u maloprodaji će koštati od šest-sedam miliona rubalja (od 87 hiljada evra naviše).

Projekat „Kortež“ predviđa proizvodnju porodice automobila, limuzina, sedana i minivenova, na jedinstvenoj modularnoj platformi za najviše zvaničnike države. Odgovorni izvršioci projekta su Federalno preduzeće „Centralni naučno-istraživački institut za automobile i motore“. Proizvodni partner projekta je kompanija „Solers“, a investicije budžeta u projekat iznose 12,4 milijarde rubalja (180 miliona evra).

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala