Rusija demantuje: Nema potvrde o eksploziji aviona Kačinjskog

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaOlupina aviona Tu-154 kod Smolenska, u kome se nalazio poljski predsenik Leh Kačinjski
Olupina aviona Tu-154 kod Smolenska, u kome se nalazio poljski predsenik Leh Kačinjski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poljska strana nije navela podatke koji potvrđuju verziju eksplozije u avionu predsednika Leha Kačinjskog 2010. godine, a koju je ranije Istražni komitet Rusije odbacio, izjavila je za Sputnjik portparol Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko.
Crne kutije iz aviona Tu-154M koji se srušio u blizini Smoljenska. Avion Tu-154 u kojem se nalazio Leh Kačinjski srušio se 10. aprila 2010. godine prilikom sletanja na aerodrom u ruskom gradu Smolensku, a osim predsednika u avionu je bilo još 96 osoba. - Sputnik Srbija
Poljska „obznanila“ uzrok avionske nesreće u kojoj je poginuo Kačinjski

„Odgovarajući na pitanja novinara o izjavama poljske komisije o istrazi pada aviona predsednika Leha Kačinskog Tu-154M iz 2010. godine, želela bih da naglasim da niko nije naveo nikakve podatke koji bi potvrdili te izjave. Pritom, još jednom podsećamo da je Istražni komitet Rusije proverio verziju eksplozije u avionu i nije našo potvrdu za to“, istakla je Petrenkova.

Ona je dodala da su stručnjaci Međunarodnog vazduhoplovnog odbora došli do sličnih zaključaka u sopstvenoj istrazi.

Ranije je objavljeno da je podkomisija poljske vlade, koja je ponovo istraživala okolnosti avionske nesreće poljskog predsedničkog aviona Tu-154M u blizini Smolenska, saopštila da se u avionu dogodila eksplozija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala