Poljska „obznanila“ uzrok avionske nesreće u kojoj je poginuo Kačinjski

© Sputnik / Georgiй Kurolesin / Uđi u bazu fotografijaCrne kutije iz aviona Tu-154M koji se srušio u blizini Smoljenska. Avion Tu-154 u kojem se nalazio Leh Kačinjski srušio se 10. aprila 2010. godine prilikom sletanja na aerodrom u ruskom gradu Smolensku, a osim predsednika u avionu je bilo još 96 osoba.
Crne kutije iz aviona Tu-154M koji se srušio u blizini Smoljenska. Avion Tu-154 u kojem se nalazio Leh Kačinjski srušio se 10. aprila 2010. godine prilikom sletanja na aerodrom u ruskom gradu Smolensku, a osim predsednika u avionu je bilo još 96 osoba. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komisija Ministarstva odbrane Poljske došla je do zaključka da je uzrok avionske nesreće u kojoj je poginuo predsednik Leh Kačinjski bila eksplozija u avionu.

Pad aviona Tu-154 - Sputnik Srbija
Novi momenti pada aviona Leha Kačinskog: Ipak eksplozija
 

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je komisija došla do zaključka da je levo krilo aviona Tu-154 uništeno u eksploziji iznutra, a ne drvetom koje se našlo na putu aviona.

Tako je komisija Ministarstva odbrane odbacila zaključke Državne vazduhoplovne komisije za istragu avionske nesreće Ministarstva unutrašnjih poslova Poljske, koja je kao razlog nesreće navela grešku posade.

Avion Tu-154, u kojem se nalazio Leh Kačinjski, srušio se 10. aprila 2010. godine prilikom sletanja na aerodrom u ruskom gradu Smolensku, a osim predsednika u avionu je bilo još 96 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala