Indijci ginu praveći selfije sa slonovima

© AFP 2023 / JOHAN ORDONEZSlon Trompita jede u zoološkom vrtu Aurora u Gvatemali
Slon Trompita jede u zoološkom vrtu Aurora u Gvatemali - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve popularniji trend u istočnoj indijskoj državi Orisi — pravljenje selfi-fotografija sa divljim slonovima, doveo je do povećanog broja napada slonova, čak i smrtnih slčajeva, piše Bi-Bi-Si.
Žene u Saudijskoj Arabiji - Sputnik Srbija
Selfi koji je razbesneo Saudijsku Arabiju (foto)

Jedan od tih slučajeva desio se kada je jedan slon zalutao u selu, a veliki broj ljudi okupio se oko životinje i počeo da je slika.

Uznemirena životinja uhvatila je jednog dečaka surlom, bacila ga na zemlju i usmrtila.

Sličan napad desio se i u septembru, kada je slon ubio pripadnika obezbeđenja koji mu se približio želeći da napravi selfi sa životinjom.

Osim toga, zabeleženi su brojni slučajevi kada su životinje ozbiljno povredile ljude koji su hteli da se slikaju sa njima.

„Ima dosta slučajeva napada slonova, ali malo se o tome pričalo“, rekao je za Bi-Bi-Si stručnjak za životinje Bisvadžit Mohanti.

Vlada Orise počela je da se ozbiljno bavi ovim trendom, a kako je rečeno Bi-Bi-Siju, u planu je da se organizuju vežbe i kampanje kako bi se podigla svest o opasnosti približavanja divljim slonovima.

Prema zvaničnim podacima, šezdeset osoba je poginulo prilikom napada slonova, ali nisu svi povezani sa pravljenjem selfi fotografija.

Kako se navodi, slonovi izlaze iz šuma i približavaju se naseljenim mestima najverovatnije zbog nedostatka hrane, a u decembru i januaru je veći broj slonova koji na plantažama pirinča pronalaze hranu.

Prema istraživanju Karnegi meloun Univerziteta, Indija poslednjih godina drži rekord po broju smrtnih slučajeva osoba koje su pokušavale da naprave selfi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala