Ove svetske zvezde danas slave Božić

© AP Photo / Darko VojinovićBadnjak
Badnjak - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako veliki broj svetski poznatih javnih ličnosti Božić obeležava po gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kembel, najveći pravoslavni praznik slave u januaru, prema julijanskom kalendaru.

Neki od njih odlučili su se na taj korak zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Boris Malagurski - Sputnik Srbija
Malagurski: Istina o božićnim jelkama! (video)

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginicom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl, koji je primio pravoslavni veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom srpskog porekla, prenose beogradski mediji. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po julijanskom kalendaru zbog svog partnera — ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 7. januara.

Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obeležio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom suprugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala