Šta znači kôd koji je Asanž objavio 1. januara na Tviteru?

© REUTERS / Peter NichollsOsnivač Vikiliksa Džulijan Asanž na balkonu ambasade Ekvadora u Londonu
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž na balkonu ambasade Ekvadora u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnivač „Vikiliksa“ Džulijan Asanž je 1. januara objavio na Tviteru pesmu poznate pevačice M.I.A. „Paper Planes“ ali i čudan kôd, koji niko dosad nije mogao da protumači.

Taj kôd je glasio: „fb4e568623b5f8cf7e932e6ba7eddc0db9f42a712718f488bdc0bf880dd3“.

Mnogi korisnici društvenih mreža su odmah zaključili da je Asanžov nalog na Tviteru nejverovatnije hakovan, kao i da je to razlog zbog čega je njegov profil na toj društvenoj mreži za katolički Božić jednostavno nestao.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž na balkonu ambasade Ekvadora u Londonu - Sputnik Srbija
„Prepucavanje“ Asanža i Ajhenvalda na Tviteru

Pojedini su, međutim, rešenje zagonetke tražili u rečima pesme, budući da pevačica u jednom trenutku govori da „ima više informacija od KGB-a“, što su protumačili kao najavu da će Asanž i njegov tim uskoro objaviti novu informaciju.

Bilo je i sasvim drugačijih teorija, od onih da je Asanž umro i da je kôd aktivirao određene publikacije na sajtu „Vikiliksa“, sve do ideje da je Asanž uputio signal putem ove pesme kako bi saopštio javnosti da je „nestao u akciji“.

U međuvremenu je televizija RT saopštila da je pokušala da stupi u kontakt sa Asanžom u Ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se on trenutno nalazi, ali nikakvog odgovora nije bilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala