Napravili ostrvo da izbegnu „prohibiciju“

CC0 / / Alkoholičar na ostrvu.
Alkoholičar na ostrvu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa Novozelanđana na kreativan način je pokušala da izbegne zabranu točenja alkohola tako što su bukvalno pokušali da naprave svoju zemlju ne bi li izbegli zakonsku regulativu.

Suočivši se sa zabranom ispijanja alkohola na javnim mestima u Koromandejlu, u Novom Zelandu, grupa meštana izabrala je prilično inventivan način da je zaobiđe — napravili su sopstvenu teritoriju koju su proglasili izuzetom od „prohibicije“.

Žurka je gotova - Sputnik Srbija
Ruski lekar otkriva: Kako se osloboditi novogodišnjeg mamurluka

Ljubitelji alkohola izgradili su malo peščano ostrvo u zalivu Tairua, postavili sto sa ledenom kiblom punom alkoholnih pića i u šali proglasili ostrvo za „teritoriju u međunarodnim vodama“, gde ne važe lokalni zakoni.

Prema lokalnom informativnom portalu „Staf“, ekipa koja je napravila i utvrdila svoju „peščanu tvrđavu“, viđena je kako ispija pića tokom novogodišnje noći i posmatra vatromet sa „bezbedne udaljenosti svog stola“.

„Čini se da bi učinili sve da piju na plaži“, konstatovao je saradnik „Stafa“.

​Džon Keli, glavni inspektor istočne zone Vaikato rekao je da vlasti nisu bile svesne ovakvog razvoja situacije. On je ovaj neimarski poduhvat ocenio „kreativnim razmišljanjem“ dodajući da bi im se „rado priključio“ da je znao za tu akciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala