U Iranu sve napetije: Već se broje mrtvi

© REUTERSProtesti u Iranu
Protesti u Iranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranske vlasti su potvrdile pogibiju dva demonstranta za vreme protesta u Dorudi u provinciji Lurestan, javlja televizija „Pres“.
Demonstracije u Iranu - Sputnik Srbija
Iran: Strani agenti ubili ljude

Zamenik guvernera provincije za politička pitanja i bezbednost Habibul Hodžastepur rekao je da su ovi protesti u gradu prerasli u sukobe sa policijom. Pritom, vojska i policija „nisu ispalile nijedan metak na ljude“.

„U toj konfrontaciji smo nameravali da na miran način stavimo tačku na okupljanja, ali su zbog prisustva neprijateljski raspoloženih lica i ekstremista, kao i grupa koji rade pod rukovodstvom inostranih specijalnih službi, na nesreću dve osobe ubijene“, rekao je on.

Ranije je Rojters javio da je iranska policija danas upotrebila vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su se okupili na trgu Ferdovsi u centru Teherana.

Predsednik Irana Hasan Rohani izjavio je da građani imaju pravo na proteste, ali bez nasilja.

Juče su u Dorudi i nizu drugih gradova održani protesti. Demonstranti su tražili smanjenje cena i skandirali antivladine parole.

Parlamentarna komisija za bezbednost i spoljnu politiku Irana održaće vanrednu sednicu na kojoj će se razmatrati nastala situacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala