Čuvari Beograda: Borba za fer izborne uslove u političkom rijalitiju

© Tanjug / JAROSLAV PAPIzbori
Izbori - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nastavlja se medijska eksploatacija razgovora o načinima izlaska političkih aktera na predstojeće izbore, navodi se u saopštenju organizacije „Čuvari Beograda“.
Predizborna kampanja u Srbiji - Sputnik Srbija
Čeka se okidač: Stranačke „vojske“ mogle bi u najveći boj

„U nedostatku jasno definisanih gradskih politika, kao i odnosa unutar novih političkih saveza, ovakav scenario je očekivan. Rezlultat te prakse jeste i to što će opozicija na beogradske izbore izaći sa najmanje dve liste, kao i cementiranje principa po kome se okupljamo oko lidera, a ne oko ideja.

Oni koji insistiraju na ovim medijskim performansima rade sve suprotno od onoga što građani očekuju. ’Čuvari Beograda‘ i ja lično nećemo učestvovati u tom teledirigovanom političkom rijalitiju.

Upravo zbog toga smo jedni od pokretača inicijative za definisanje fer izbornih uslova, baš kao što smo u javnost izašli sa prvim setom jasno definisanih politika koje smo prethodno dogovorili sa građanima.

Nastavićemo tim putem uvereni da je od uzvika ’Ja sam kandidat‘ mnogo važnije da građani znaju kako svi zajedno nameravamo da obezbedimo minimum prihvatljivih uslova za izbore i tako sprečimo ponavljanje scenarija iz Pećinaca u našem glavnom gradu, kao i da je od ličnih ambicija kao i interesa, od građana otuđenih, političkih stranaka važnije sa kojim politikama ko izlazi pred Beograđane“, poručuje lider „Čuvara Beograda“ Marko Bastać.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala