Državna duma: Blokiranje naloga Kadirova — opasan presedan

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter leti iznad zgrade Državne dume Rusije
Helikopter leti iznad zgrade Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nalozi na društvenim mrežama Instagramu i Fejsbuku koji pripadaju lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu zatvoreni su iz straha od istine. To je opasan presedan koji može da izazove uzvratne akcije, izjavio je predsednik Donjeg doma Parlamenta Rusije Vjačeslav Volodin.

 

Lider Čečenije Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Sećate li se Beograda? Plamti rat Kadirova i Instagrama

„Stvara se opasan presedan. Polazeći od principa reciprociteta, moramo da postupimo na isti način“, rekao je Volodin.

On je podsetio na mudrost da će „istina ipak naći način bez obzira koliko pokušali da je iskrive“.

„I to je u vezi sa odlukom koja se odnosi na međunarodnu kompaniju Raša tudej i agenciju Sputnjik — novinare tih kompanija nisu želeli da puste u Kongres. Sve su to odluke koje ugrožavaju osnovna ljudska prava, demokratske principe, slobodu izražavanja, pravo na širenje informacija, pravo na informisanje. Plaše se otvorenog razgovora, boje se istine. Ne mogu se drugačije objasniti takve odluke“, istakao je Volodin.

„Tim pre je nemoguće objasniti odluku o zatvaranju naloga na Instagramu i Fejsbuku Ramzanu Kadirovu… Ovo je takva politika — politika zapušavanja usta“, dodao je on.

Ministarstvo pravde SAD stavilo je televiziju „RT Amerika“ na spisak stranih agenata po Zakonu o stranim agencijama iz 1938. godine, pri tome mnogi drugi strani državni mediji, kao što su britanski Bi-Bi-Si, kineski Si-Si-Ti-Vi, francuska televizija „Frans 24“, nemačka radio-stanica „Dojče vele“, nisu registrovani kao takvi. Kasnije je Kongres SAD obavestio televiziju „RT Amerika“ da joj je ukinuta akreditacija za praćenje događaja na Kapitol Hilu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala