Sećate li se Beograda? Plamti rat Kadirova i Instagrama

© Sputnik / Said Tzarnaev / Uđi u bazu fotografijaLider Čečenije Ramzan Kadirov
Lider Čečenije Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov najavio je razvoj nove društvene mreže u zemlji nakon blokiranja njegovog naloga na Instagramu. On je dodao da će nastaviti da koristi druge društvene mreže.
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Kadirov iz teretane poručuje Vašingtonu: A Beograd ste zaboravili?

„U noći između subote i nedelje nestao je moj nalog na Instagramu. Nalog je imao oznaku zvaničnog statusa, tako da je Instagram bio dužan da osigura bezbednost. Saznao sam da je u Čečeniji u fazi testiranja nova društvena mreža @Mylistory, koja ni na koji način nije gora od stranih. Ona će početi sa radom posle Nove godine“, napisao je Kadirov na svom nalogu na Telegramu. Prema njegovim rečima, nakon žalbe službi Instagrama za podršku nije bilo odgovora.

Kadirov je napomenuo da je on posvećivao mnogo pažnje i vremena komunikaciji sa svojim pratiocima, delio vesti o republici i svojoj porodici.

„Međutim, ne treba brinuti. Nastavićemo da komuniciramo preko VKontakte (Ramzan Kadыrov), Tvitera (RKadyrov) i Telegrama (@RKadyrov_95)“, napisao je on.

„Očekivali su od mene da ću biti besan, ali su se preračunali. Ovo je jedina stvar kojom sam zadovoljan u akcijama Instagrama i njihovih pokrovitelja u Beloj kući. Odavno sam mislio da napustim ovu mrežu, ali sam smatrao da to neće biti zgodno za moje prijatelje i pratioce, a na Instagramu i Fejsbuku ih imam više od četiri miliona“, napisao je Kadirov.

Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Moskva sprema odgovor na sankcije Kadirovu — Amerika nema ljude njegovog kalibra

On je istakao da je, prema njegovom mišljenju, demarš Instagrama, koji je do sada pokušavao da izgleda kao nezavisan od zvaničnog Vašingtona, izgleda čudno.

„I iz nekog razloga on je usledio odmah nakon objavljivanja sankcija Ministarstva finansija SAD“, dodao je on.

U subotu je objavljeno da su profili Ramzana Kadirova na Instagramu i Fejsbuku postali nedostupni. Prilikom pokušaja da se ode na stranicu @kadyrov_95 na Instagramu, pojavljuje se saopštenje da korisnik nije pronađen. Slično obaveštenje pojavljuje se prilikom pokušaja ulaska na stranicu Kadirova na Fejsbuku. Međutim, njegov nalog na Instagramu na engleskom jeziku funkcioniše kao i obično. Kadirov na Instagramu ima više od tri miliona pratilaca, a na Fejsbuku više od 757.000.

U poslednjem objavljenom postu na Instagramu kadirov je upitao Ameriku: „Da li ste zaboravili masakrirane američke urođenike, milione afričkih robova, žrtve Hirošime i Nagasakija, milione Vijetnamaca, Avganistana, Libije, Beograda… Na mojoj listi su hiljade krvavih nedela Amerike".

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala