Lavrov Džonsonu: Umesto kroz medije, probleme rešavati oči u oči (video)

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se nada da će rezultat susreta sa britanskim ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom doneti konkretne pomake kada je reč o bilateralnim odnosima Moskve i Londona.

„Nadam se otvorenom i direktnom razgovoru, čiji je glavni cilj da se stvore konkretni koraci kako bi se bilateralni odnosi oporavili“, rekao je.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson - Sputnik Srbija
Boris Džonson: Spremni smo da pružimo svu moguću pomoć Rusiji

Lavrov je na početku sastanka sa britanskim kolegom ocenio i da su odnosi između Rusije i Velike Britanije na izuzetno niskom nivou, ali da se to nije dogodilo na inicijativu Moskve.

„Uvaženi gospodine Džonson, srećni smo što možemo da vam poželimo dobrodošlicu u Moskvu, posebno ako uzmemo u obzir da je šef Forin ofisa poslednji put rusku prestonicu posetio pre pet godina. Ovde nema nikakvih tajni, naši odnosi su na izuzetno niskom nivou“, rekao je ruski ministar.

Lavrov je takođe obratio pažnju na činjenicu i da svi zapadni zvaničnici biraju da svoje stavove po pitanju odnosa sa Rusijom iznose javno, putem mikrofona, a ne u direktnim pregovorima sa Moskvom.

„Mi bismo želeli da se to promeni i da o tim stvarima razgovaramo oči u oči“, zaključio je ruski šef diplomatije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala