Vlada Crne Gore: Termin posete Kosovu nije dogovoren

© Fotolia / Kichigin19Zastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Crne Gore demantovala je pisanje prištinskih medija da je dogovoreno da premijer Duško Marković poseti Prištinu krajem januara naredne godine.

„Termin posete premijera Duška Markovića Kosovu nije dogovoren“, saopšteno je iz Vlade Crne Gore, a poručeno je i da je pitanje demarkacije za Podgoricu završena stvar.

Grafit koji su napisali Albanci sa Kosova na Čakoru : Kosovo je Čakor. - Sputnik Srbija
Bitka Prištine i Podgorice: Može li Haradinaj otcijepiti i dio Crne Gore

Prištinski mediji preneli su ranije da je poseta premijera Markovića Prištini dogovorena sinoć u Briselu, a iz Vlade Crne Gore kažu da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj pozvao crnogorskog premijera da poseti Prištinu, a da će, kako se navodi, dva kabineta tek dogovoriti termine.

„Premijer Marković tom prilikom je rekao kolegi Haradinaju da u vezi sa demarkacijom granice nema, niti će biti promene stava Crne Gore i pozvao je Kosovo da u parlamentu potvrdi sporazum, što je više puta zatraženo i sa najviših adresa u Briselu i Vašingtonu“, rekao je za agenciju MINA šef Biroa Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću Srđan Kusovac, prenosi RTCG.

Portal „Gazeta ekspres“ preneo je da će Marković boraviti u Prištini između 20. i 30. januara naredne godine, dodajući da će jedna od tema biti demarkacija granične linije sa Crnom Gorom, što je preduslov za viznu liberalizaciju za građane Kosova.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala