Lavrov u Srbiji povodom važnog jubileja: Radujem se dolasku u prijateljski Beograd

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaIvica Dačić i Sergej Lavrov
Ivica Dačić i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prihvatio je poziv ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da poseti Beograd u februaru 2018. godine. Ministri su ocenili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da se saradnja razvija u svim pravcima.
Aleksandar Vučić je u srpskoj Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Moskvi obeležio svoju krsnu slavu - Sputnik Srbija
Vučić obeležio svoju slavu u podvorju SPC u Moskvi (video, foto)

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić je na sastanku sa Lavrovom saopštio da Beograd očekuje posetu šefa ruske diplomatije „21. i 22. februara naredne godine, povodom obeležavanja 180. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa“.

„Sa zadovoljstvom ću doći, i već se radujem boravku u prijateljskom Beogradu“, rekao je Lavrov.

Dačić je izjavio da Srbija namerava da poboljša odnose sa Rusijom u svim sferama saradnje.

„Za nas je ovo važna poseta. Ona je potvrda naših dobrih odnosa. Naš cilj je dalje poboljšanje naših odnosa, u apsolutno svim segmentima“.

Dvojica ministara su izrazila zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou.

Aleksandar Vučić i Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Vučić sa Rogozinom: Srbija želi stabilne isporuke energenata

Šef srpske diplomatije je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

Dačić je dodao da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

Ministri su razgovarali i o obeležavanju 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Ruske Federacije sledeće godine, kada je planirano i da ministar Lavrov poseti Beograd.

Dačić se nalazi u Moskvi u sastavu srpske delegacije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Vučić će se posle podne sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala