Vučić sa Rogozinom: Srbija želi stabilne isporuke energenata

© Tanjug / SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJEAleksandar Vučić i Dmitrij Rogozin
Aleksandar Vučić i Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, sa kojim je razgovarao o strateškom partnerstvu dveju zemalja, energetici i podršci Rusije po pitanju Kosova i Metohije.
Aleksandar Vučić sa horom Aleksandrov - Sputnik Srbija
„Tamo daleko“ i „Kaljinka“ za srpskog predsednika (video, foto)

Na sastanku je bilo reči i o situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji.

Vučić je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane na njihovo produbljivanje u svim oblastima.

Srpski predsednik je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je ukazao na to da je Rusija jedan od strateških ekonomskih i spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

On je izneo podatak da je ukupna robna razmena u 2016. godini dostigla 2,3 milijarde dolara, dodajući da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

„Želimo da postojeću saradnju u energetici, poljoprivredi, telekomunikacijama i drugim oblastima unapredimo i osnažimo. Srbija je zainteresovana za stabilne isporuke energenata kako bi bila omogućena energetska bezbednost zemlje“, zaključio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić i potpredsednik Rogozin obišli su i Fond za perspektivna istraživanja Ruske Federacije, gde su im predstavljena nova istraživačka dostignuća u vojno-tehničkoj i socijalno-ekonomskoj sferi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala