00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ORBITA KULTURE
10:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
Svet nastao ispod Gogoljevog šinjela
16:00
120 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
Autorska emisija Ljubinke Milinčić
21:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

U čemu je razlika između hrvatske i srpske sarme!

© Foto : JutjubSarma
Sarma - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sarmu svojataju svi narodi bivše Jugoslavije, pa i šire, ali pojedinci su otišli toliko daleko da pošto-poto pokušavaju da naprave svoju nacionalnu verziju tog jela.

Sarma je kultno jelo na ovim prostorima, a zimsko vreme je „udarni termin“ za ovaj specijalitet.

Pojedinci su otišli toliko daleko da pošto-poto pokušavaju da naprave svoju nacionalnu verziju tog jela.

Najdalje je, čini se, otišla jedna kuvarica iz Hrvatske, koja u sarmu stavlja — hrvatsko meso.

Naime, i mala deca znaju da se ovaj specijalitet pravi od mlevenog mesa. Neki vole junetinu, neki svinjetinu, a najbolja je kada se ta dva mesa kombinuju.

Ipak, ova domaćica je napravila veliki iskorak i po tom pitanju, pa je čak i mesu dodelila nacionalnost.

Po njenom receptu za sarmu se koriste hrvatska svinjetina i hrvatska junetina! Među sastojcima se nalazi i jedan lokalni — varaždinsko zelje — ali njega možemo da podvedemo pod lokalpatriotizam.

Doduše, ostalo je nejasno koje su nacionalnosti ostali sastojci, poput slanine, luka, kuvanog paradajza…

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala