Šešelj, Dačić i Palma u koaliciji: Spaja nas jedna stvar

Pratite nas
Na lokalnim izborima u opštini Mionica 24. decembra na zajedničkoj listi nastupiće SPS, SRS i JS, a lideri tih stranaka, Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj održali su danas predizborni skup ove koalicije.
Lider SRS Vojislav Šešelj u sedištu stranke. - Sputnik Srbija
Šešelj: Hoće da mi natovare udruženi zločinački poduhvat — ne vraćam se u Hag

„Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno — nikada nismo bili izdajnici“, rekao je Dačić ističući šta je povezalo dve stranke vlasti i jedne opozicione za zajednički nastup na lokalnim izborima.

Dačić je rekao da su ti izbori i važni iz ugla potrebe jačanja „patriotskog bloka“, jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region. 

Šešelj se složio s tim i dodao da bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija na republičkim izborima.

„Naša politika je principijelna. Jesmo za EU, ali ne po cenu naših državnih interesa i teritorijalnog integriteta. Ako neko misli da se unutrašnji dijalog vodi u Srbiji kako bi se priznalo nezavisno Kosovo, onda se grdno vara. Kosovo nikada neće postati član UN dok je naših prijateljskih odnosa sa Rusijim i Kinom“, rekao je Dačić.

„Ja sam protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak“, rekao je Marković.

Na izborima u Austriji „pita se“ i Palma

Dodao je da je „Šešelj razbio Hag kao zvečku“, a da tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji i Šešelj je, kaže, u Hagu odbranio Srbiju. 

„Dačić je zaslužan što Kosovo nije ušlo u Unesko i što je srpsko kolo priznato u Unesku kao naša kulturna nematerijalna baština“, rekao je Marković. 

„Slažem se svim sto je Palma rekao. Ja nikada neću dozvoliti da ’dosmanlije‘ dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou“, rekao je Šešelj i ocenio da je Mionica zato „na neki način eksperiment“.

„Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS-om sa što više odbornika“, rekao je Šešelj.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala