Dačić: Krivične prijave Hrvatske protiv generala propaganda

© Tanjug / Sava RadovanovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave protiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora propaganda Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena kao agresor.

„To je unutrašnje politički zahtev i propaganda, jer Hrvatskoj ne ide dobro. Hrvatska je označena kao agresor. Ona je označena u Tribunalu, Srbija nijednom aktom nije označena. U rezolucijama i saopštenjima Saveta bezbednosti jasno je rečeno devedesetih godina da hrvatska vojska učestvuje u borbama u BiH“, rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Zagreb, Hrvatska - Sputnik Srbija
Hrvatska: Rešen slučaj posle 26 godina, optuženi Srbi

On je dodao da su se Hrvati „upleli u kolo iz koga bi rado da izađu, ali im teško ide“.

Dačić je podsetio na izjave bivšeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, za koga kaže da je govorio da je srećan što mu supruga nije Srpkinja.

„Zamislite da ja izađem i kažem da sam srećan što mi žena nije Albanka ili Hrvatica. Kako je govorio, takvo je društvo i gradio“, naglasio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da se godinama unazad razmišljalo, a da je možda i greška što srpski parlament nikada nije doneo nikakvu deklaraciju niti osudio genocid Hrvatske u Drugom svetskom ratu.

„Ako ćemo tako ići, možemo govoriti i tražiti ratnu odštetu i za Prvi svetski rat zato što su nas oni napali“, zaključio je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala