Doušnik VADA pozvao na suspenziju Rusije sa OI 2018.

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaOlimpijske igre u Rio de Žaneiru
Olimpijske igre u Rio de Žaneiru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši zaposleni u ruskoj antidoping agenciji (RUSADA), doušnik Svetske antidoping agencije (VADA) Vitalij Stepanov, pozvao je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da suspenduje reprezentaciju Rusije sa Olimpijskih igara u Pjongčangu.
Rusija - Sputnik Srbija
Nastavak hajke na ruske sportiste: Ruskoj antidoping agenciji nije vraćen njen status

„Ruski doping sistem ukrao je olimpijski san stotina sportista. Ako ruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, to će bilo nepravedno prema ’čistim‘ sportistima, a vaša komisija to može da spreči“, rekao je Stepanov, prenosi Bi-Bi-Si.

„Ako budete imali hrabrosti da to učinite (suspendujete Rusiju), to će biti jedna od najvažnijih pobeda u istoriji olimpijskog pokreta“, dodao je on.

Vitalij i Julija Stepanov postali su glavni izvor informacija za film nemačkog novinara Haja Zepelta prikazan na televiziji ARD o ruskim atletičarima koji su koristili doping, što je dovelo do istrage VADA i naknadnog suspendovanja ruskih sportista sa Olimpijskih igara 2016. godine. Trenutno, Stepanovi žive u Severnoj Americi. Ranije je objavljeno da će MOK zaposliti porodicu informatora kao savetnike za antidoping pitanja sa platom od 10.000 dolara mesečno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala