Republikanski senator: Sklonite Amerikance iz Južne Koreje

© AFP 2023 / ED JONESJužnokorejski vojnik stoji na mostu koji razdvaja dve Koreje
Južnokorejski vojnik stoji na mostu koji razdvaja dve Koreje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki republikanski senator Lindzi Grejam pozvao je Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Južne Koreje, upozoravajući da se bliži sukob sa Severnom Korejom.
Američki avion - Sputnik Srbija
Amerika ponovo pred izborom: Bombardovati ili ne bombardovati

„Ludo je poslati supruge i decu u Južnu Koreju s obzirom na provokacije Severne Koreje. Želim da oni (Pentagon) prestanu sa slanjem i mislim da je sada vreme za početak sklanjanja porodica američkih vojnih lica iz Južne Koreje“, za Si-Bi-Es je rekao Grejam, koji je član Komiteta Senata za Oružane snage SAD, prenosi Rojters.

Nakon što je Severna Koreja u sredu ispalila najnoviju interkontinentalnu balističku raketu dalekog dometa u čijem dometu je, prema navodima zvaničnog Seula, i Vašington, Grejam je istakao da je taj događaj dokaz da se bliži vojni sukob.

„Približavamo se vojnom sukobu zato što Severna Koreja ide ka tehnologiji interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružjem na vrhu koja ne samo da može da dosegne do Amerike, već i da isporuči to oružje. Ponestaje nam vremena“, rekao je Grejam.

Kako podseća agencija, administracija američkog predsednika Donalda Trampa u više navrata je saopštila da su sve opcije na stolu kada je reč o rešenju pitanja balističkog i nuklearnog oružanog programa, kao i vojnog programa Severne Koreje, ali da i dalje preferira diplomatski put.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala