00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Bez saradnje Srba i Rusa nema ostvarenja slovenskog sna
16:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
Hoće li biti Trećeg svetskog rata
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Dualnost Milene Pavlović Barili“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Šok i neverica: EU zabranjuje Grcima giros

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaKebab
Kebab - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grci su sa nevericom pročitali vest da će EU zbog sigurnosti zabraniti kebab i giros...

Haštag #Free_gyros je postao trend na grčkom Tviteru.

„Dozvolili su konzervanse svuda, bombarduju malu decu, ali im smeta giros“.

„Počećemo, znači, giros da jedemo krišom i nelegalno u podrumima i sakrivenim lokalima? Brane nam giros? Ovakvu Evropu želimo?“

Kebab i giros u Grčkoj su pod kontrolom Evropskog parlamenta, u kom su i poslanici Evropske komisije za fosfate u brzoj hrani širom Evrope. Sada su giros i kebab pod velikim rizikom da budu zabranjeni u Grčkoj, što predstavlja pravi horor za Grke, i ne samo za njih, već i za ostale ljubitelje ove hrane.

​Evropski parlament je pokrenuo primedbe na predlog Evropske komisije da dozvoli korišćenje fosfata, uključujući fosfornu kiselinu, di i trifosfate i polifosfate u mesu girosa i kebaba.

Do ovog poteza je došlo usled zabrinutosti tokom naučnog pregleda iz 2012. godine o mogućoj vezi između fosfata koji se koriste kao aditivi za hranu i bolesti srca — ali dokazi su tada ostali neusaglašeni, piše B92.

​Pravila EU obično zabranjuju upotrebu fosfatnih aditiva u pripremi mesa, u kom se koriste za zaštitu ukusa i sprečavaju sušenje mesa, ali postoje i određeni izuzeci.

Grci će sada morati da sačekaju glasanje, koje će se održati između 11. i 14. decembra u Strazburu, kako bi saznali da li će njihova omiljena hrana i dalje moći da se služi u sendvičima sa istom teksturom i ukusom kao dosad, prenosi informativni portal „Grčka“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala