Srbija nije dobila uputstva šta da radi po pitanju Kosova

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMinistarka pravde Nela Kuburović
Ministarka pravde Nela Kuburović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija nije dobila nikakva uputstva od stranih zvaničnika šta da treba da radi po pitanju Kosova, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović i poručila da Beograd ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma za razliku od Prištine.

„Nemam utisak da zvaničnici nisu dovoljno jasni i mislim da Srbija nije dobila nikakva uputstva po pitanju Kosova. Ono što je bitno jeste da se radi na implementaciji Briselskog sporazuma uz posedovanje Evropske unije i mislim da ćemo dalje nastaviti u tom smeru“, rekla je Kuburovićeva, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Albanci sa KiM sa zastavama Albanije, SAD i EU - Sputnik Srbija
Ima jedna rečenica koju Tramp može da izgovori, pa da Srbi sve oproste Americi

Ona je istakla da Srbija ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma koje je preuzela i podsetila da je ispunila obaveze i kada je reč o integraciji srpskih sudija i tužilaca, za razliku od Prištine, koja nije ispunila svoje obaveze.

„Tako da ne mogu da govorim o tome da je Srbiji dato na koji način treba da postupa, samo mislim da svako treba da ispuni preuzete obaveze“, naglasila je ministarka pravde.

Ona je podsetila da “kosovska strana kasni više od 1.700 dana sa ispunjavanjem osnovne obaveze, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština".

„Ne postoji više nijedan argument da Beograd nije ispunjavao svoje obaveze“, zaključila je Kuburovićeva.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala