Peskov: Teško ukrasti pobedu ruskih sportista

© AFP 2023 / LIONEL BONAVENTUREOsvajači zlatne medalje, ruski tim u bobu tokom takmičenja na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014.
Osvajači zlatne medalje, ruski tim u bobu tokom takmičenja na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pobedu na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. vrlo je teško ukrasti, ona će zauvek ostati pobeda ruskih sportista junaka, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Sočiju 2014. - Sputnik Srbija
Učešće Rusije na Zimskim olimpijskim igrama bez himne i zastave nedopustivo

„Veoma je teško ukrasti pobedu, pogotovo pobedu koja će zauvek ostati pobeda našeg tima i naših sportista heroja. Što se tiče odluka koje se donose, one će biti predmet duboke, mirne i trezvene analize“, odgovorio je Peskov na pitanje da li će ukrasti pobedu od Rusije.

Peskov je naglasio da je dalje neophodno da se „vrlo uporno i energično“ preduzimaju sve moguće mere predviđene zakonom kako bi se zaštitili legitimni interesi ruskih sportista „u punoj saradnji sa međunarodnim sportskim organizacijama“.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je ranije nakon rada komisije na čelu sa Denisom Osvaldom, koja se bavila ponovnom proverom doping-testova sa Olimpijade u Sočiju, oduzeo ruskim sportistima četiri medalje u skijanju, dve u skeletonu, dve u bobu i jednu u brzom klizanju, zbog čega je ruska reprezentacija izgubila prvo mesto u ukupnom plasmanu medalja na Olimpijskim igrama 2014.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala