Učešće Rusije na Zimskim olimpijskim igrama bez himne i zastave nedopustivo

© Flickr / Andy MiahZlatna medalja sa Olimpijskih igara u Sočiju 2014.
Zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Sočiju 2014. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vicepremijer Rusije za pitanja sporta, turizma i omladinske politike Vitalij Mutko izjavio je da je učešće ruskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu bez himne i zastave nedopustivo i da bi to bilo poniženje za Rusiju.

„Ne treba da izmišljamo odluke i zaključke koji još nisu doneti. O ovoj temi već se izjasnio predsednik Rusije i ja mogu samo da ga citiram: ’To je nedopustivo, to je ponižavanje Rusije‘“, rekao je Mutko. 

Američki list „Njujork tajms“ je 6. novembra objavio da Međunarodni olimpijski komitet razmatra varijantu prema kojoj bi reprezentaciji Rusije bilo dozvoljeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine, ali bez prava da se pojavi na ceremoniji otvaranja i uz zabranu izvođenja ruske nacionalne himne.

Klizačica na Olimpijskim igrama sa ruskom zastavom. - Sputnik Srbija
Zapadni obaveštajci pripremaju „težak faul“ kako bi naudili Putinu

Postoji varijanta u kojoj bi Rusi mogli da nastupe u Pjongčangu pod neutralnom zastavom. MOK je ta saopštenja nazvao „preuranjenim spekulacijama“. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da je učešće Rusije na Zimskim olimpijskim igrama pod neutralnom zastavom isto što i neučestvovanje i da bi to bilo poniženje za zemlju.

Očekuje se da će MOK 5. decembra objaviti odluku o učešću ruskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u južnokorejskom Pjongčangu, koje će biti održane od 9. do 25. februara. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala