Klintonova optužila Trampa da je pružao podršku ruskim hakerima

© REUTERS / Rick Wilking Hilari Klinton i Donald Tramp
Hilari Klinton i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša kandidatkinja na prošlogodišnjim predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton optužila je predsednika Donalda Trampa da je podržavao ruske hakere u potrazi za kompromitujućim materijalom protiv nje.

Ona je to izjavila u programu „Hju Hjuit šou“, kada ju je voditelj pitao o skandalu iz 2015. godine, kada je vršila dužnost državnog sekretara, i kada je procurila informacija o tome da je za službenu prepisku koristila lični mejl server.

Glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova: Mejnstrim je da smo mi loši a oni pošteni

„Mislim da su Rusi, uz podršku tadašnjeg kandidata Trampa, radili sve kako bi našli bilo koju informaciju koja bi mogla da se nalazi na tom serveru“, rekla je Klintonova.

Kako je istakla, sajber napadi na Ameriku stizali su i iz drugih zemalja poput Kine, Irana i Severne Koreje, ali samo je Rusija izvršila napad na američku demokratiju.

„Upravo je Rusija rešila da napadne našu demokratiju u samo srce i to putem krađe elektronskih pisama. Upala je u naš sistem registracije glasača, kao i celokupni izborni sistem i pretvorila je tu informaciju u oružje. Ako to ne uzmemo za ozbiljno, oni će nastaviti to da čine. To je stalna pretnja“, upozorila je Klintonova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala