Simonjanova: Mejnstrim je da smo mi loši a oni pošteni

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaGlavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan, koja je u Amsterdamu boravila na medijskom forumu „Njuz eksčejndž“, izjavila je da su je na toj međunarodnoj konferenciji primili kao gosta, ali da je publika na njeno izlaganje povodom celokupne situacije sa ruskim medijima u SAD reagovala različito.

„Mejnstrim govori o tome da su oni pošteni i demokratski nastrojeni, te da smo mi neprijatelji poštenom novinarstvu. Sve je prošlo onako kako je i trebalo da prođe“, rekla je ona komentarišući utiske sa foruma.

Kako je navela, prilikom izlaganja učesnicima konferencije, govorila je o aktuelnim dešavanjima sa televizijom RT u Americi i u drugim zapadnim zemljama, odnosno o tome kako je ruskoj televiziji na Zapadu zabranjeno ono što je drugim medijima dozvoljeno.

Glavna urednica RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Tri potencijalna rešenja problema „stranih agenata“

Između ostalog, Simonjanova je navela i da su američke vlasti imale pretenzije prema televiziji RT što je izveštavala o zdravstvenom stanju bivše kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton, iako su to činili i drugi mediji, između ostalih i Bi-Bi-Si.

Skrenula je pažnju publici i da su veliki zapadni mediji otvoreno podržavali Klintonovu i zalagali se protiv Trampa bez ikakvih posledica, dok za te stvari i dalje okrivljuju RT kao da se mešala u unutrašnja pitanja SAD.

Ona se osvrnula i na „neistinite optužbe na račun RT“ kada je u pitanju širenje „lažnih vesti“, iako se zbog istih tih stvari nijedan zapadni medij nije kažnjavao, podsetivši na priču o „ranjenom sirijskom dečaku“ koga su snimili bez dozvole roditelja kako bi ga potom predstavili javnosti zarad diskreditovanja Damaska.

Sa druge strane, Simonjanova je istakla da su se pitanja publike uglavnom ticala uloge RT u izveštavanju o predsedničkim izborima u SAD, kao i izbora sagovornika tog medija prilikom pravljenja raznoraznih priloga, koji su nesporno podržavali stavove ruske vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala