Merkelova: Nemačkoj i Rusiji neophodna poštena diskusija

© REUTERS / Fabrizio BenschNemačka kancelarka Angela Merkel na konferenciji za medije u Berlinu
Nemačka kancelarka Angela Merkel na konferenciji za medije u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačkoj i Rusiji u teškim vremenima je neophodna poštena diskusija, navela je nemačka kancelarka Angela Merkel u poruci koja je pročitana na forumu „Peterburški dijalog“ i Berlinu.
Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i nemačka kancelarka Angela Merkel na sastanku kabineta u Berlinu - Sputnik Srbija
Samo jedan čovek može da reši krizu u Nemačkoj

Poruku je na otvaranju 16. plenarnog zasedanja foruma pročitao šef koordinacionog komiteta i bivši ministar nemačke kancelarke Ronald Pofala.

„Nemačka je zainteresovana za raznovrsne odnose s Rusijom, zasnovane na poverenju. Smatramo da je neophodna časna diskusija upravo u teška vremena“, navedeno je u poruci.

U Berlinu se od 23. do 25. novembra održava 16. zasedanje foruma civilnih društava Rusije i Nemačke „Peterburški dijalog“. Tema foruma je „Društveno učešće kao put ka razumevanju Rusije i Nemačke“. 

„Peterburški dijalog“ osnovan je 2001. godine, na inicijativu predsednika Rusije Vladimira Putina i tadašnjeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera. Cilj foruma je doprinos zbližavanju ruske i nemačke javnosti i jačanju razumevanja Nemačke i Rusije.

Učesnici foruma su istaknuti političari, naučnici, kulturni radnici i predstavnici medija.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala