Ukrajina: Sačekati pogodan trenutak i udariti na Rusiju

© SputnikVrhovna rada Ukrajine
Vrhovna rada Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina bi trebalo da sačeka pogodan trenutak i da napadne Rusiju, a za to vreme da radi na slabljenju te zemlje iznutra, izjavio je poslanik Vrhovne rade Andrej Bilecki.

On je u intervjuu za televiziju „Njuzvan“ rekao da se pripajanje Krima Rusiji dogodilo u trenutku kada je Ukrajina bila slaba, pa da tako i Kijev treba da izvrši pritisak na slabe tačke Moskve kako bi stvorila poziciju za napad.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko: Ukrajina je kosmička sila

„Na isti način je potrebno oslabiti Rusiju, a to je moguće, jer unutar Ruske Federacije postoje brojni unutrašnji, nacionalni, socijalni i religiozni problemi. Postoje tačke po kojima treba tući“, rekao je Bilecki.

Poslanik, ali i nekadašnji komandant bataljona „Azov“, protiv koga je Rusija pokrenula krivični postupak, pozvao je i da se „slabljenje“ Rusije vrši na geopolitičkom nivou, dok se istovremeno bude radilo na jačanju ukrajinske vojske.

„U odlučujućem trenutku, jedini način da se reši konflikt biće vojnim putem. Diplomatija će biti neophodna kasnije kako bi se uspostavio dugoročan mir“, zaključio je Bilecki.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala